У Кремлі не спішать з “приєднанням” окупованих територій – ЗМІ

Російська влада не спішить офіційно “приєднувати” окуповані території України.

Також не будуть зраз повністю закривати кордони. Нібито не хочуть злити росіян, пише “Медуза”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріонетки Кремля звернулися до Путіна: що хочуть

“У Кремлі вирішили не квапити події, оскільки піар-ефект від цього буде майже нульовий на тлі мобілізації”, йдеться у повідомленні.

Один зі співрозмовників припустив, що зволікання з “приєднанням” відбувається, бо влада хоче “залишити проміжок” для проведення переговорів щодо України із Заходом.

“Можуть запропонувати залишити за Росією Крим, території ДНР і ЛНР у фактичних кордонах. Херсонська і Запорізька області можуть стати визнаними Росією “державами”, на території яких стоять російські війська. Це прийнятний сценарій”, каже представник російської влади.

При цьому російські системні партії готуються до відкриття відділень на анексованих територіях.

Джерела кажуть, що готується відставка ватажків ОРДЛО Дениса Пушиліна і Леоніда Пасічника. Вони стануть сенаторами, а на їхні місця прийдуть російські чиновники.

На цій заміні наполягає перший заступник глави Адміністрації президента Сергій Кирієнко, який “курирує” Донбас.

На окупованих територіях України оголосили результати псевдореферендумів. Їх оприлюднили керівники окупаційних адміністрацій.

Так, за включення так званої ЛНР до складу РФ нібито проголосували 98,42% жителів, окупованої частини Запорізької області 93,11%, окупованої частини Херсонської області 87,05%, так званої ДНР 99,23% жителів.

Президент Володимир Зеленський назвав фарсом псевдореферендуми. Він заявив, що будь-які злочинні дії Росії нічого не змінять для України.

Фейкові “референдуми” відбувалися під контролем російських військових, які супроводжували членів “виборчих комісій” під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

Україна закликає ЄС, НАТО та Групу семи негайно суттєво підвищити тиск на державу-агресора Росію. Потрібні, зокрема, нові жорсткі санкції проти Росії, та суттєво збільшити військову підтримку України.