ЗСУ “демілітаризували” командний пункт росіян

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Одрадівка, Миколаївка Друга, Озерянівка, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка, Павлівка та Безіменне.

Для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони протягом доби уразила два опорних пункти противника. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал спрогнозував, коли ЗСУ зайдуть у Крим

Ракетні війська й артилерія уразили командний пункт, чотири райони зосередження живої сили та техніки противника та одну станцію-ретранслятор.

Водночас противник продовжує виконувати завдання з повної окупації Донецької області та утримання тимчасово захоплених територій, веде оборонні дії на зайнятих рубежах, а також намагається не допускати активних дій Сил оборони на окремих напрямках.

“Обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та будинках мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України”, попередили в Генштабі.

Останніми днями наші Сили оборони активізували наступальні операції на північному сході країни.

Україна повільно просувається щонайменше на двох напрямках на схід від річок Оскіл та Сіверський Донець, де групувалися Збройні сили України після попереднього наступу на початку місяця. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 28 вересня з посиланням на свої розвіддані.