Затримали агентів РФ, які шпигували на Донбасі на в Запоріжжі

У прифронтових районах Донецької області Служба безпеки України затримала двох російських агентів.

Вони передавали ворогу інформацію про пересування українських військ, передає СБУ.

“Крім того, зловмисники передавали ворогу інформацію про геолокацію та інженерні особливості фортифікаційних споруд поблизу ліній східного і південного фронтів”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила агентів ФСБ на Донеччині і в Дніпрі: один із них працював на ворога з тюрми

Одного зі шпигунів затримали у Краматорську. Ним виявився місцевий підприємець, який намагався налагодити будівельний бізнес на тимчасово окупованій території Криму. Через особисті зв’язки у комерційних колах став співвласником будівництва об’єкта промисловості там.

“Проте згодом представники місцевої окупаційної адміністрації виявили “недоліки” у дозвільній документації бізнесмена. Він звернувся до своїх знайомих по допомогу, а ті “вивели” підприємця на кадрового співробітника російської розвідки, який запропонував конфіденційну співпрацю в обмін на вирішення комерційних питань”, повідомляє СБУ.

Іншу російську агентку затримали у Покровську. Вона розвідувала рух українських військ у прифронтових районах Донеччини і Запоріжжя. Для цього об’їжджала області і приховано спостерігала за об’єктами ЗСУ.

“Встановлено, що у поле зору загарбників їхня поплічниця потрапила через свою активність у соцмережах, де викладала свої прокремлівські дописи. Під час обшуків у обох затриманих правоохоронці виявили мобільні телефони з доказами прихованого листування з ворогом”, повідомляє спецслужба.

Затриманих посадили під варту.

Служба безпеки Україна встановила особу російського командира, який наказував катувати українців у тимчасово окупованому Херсоні.

Ідеться про заступника начальника управління Росгвардії по Ростовській області полковника поліції Олександра Науменка на позивний Альфа, повідомила пресслужба СБУ 24 вересня.