СБУ ідентифікувала рашистів, що розстрілювали евакуаційні колони, які виїжджали Гостомеля

Служба безпеки України

Повномасштабна війна росії проти України

У результаті ворожого обстрілу загинуло п’ятеро людей

Служба безпеки України ідентифікувала російських омонівців, які розстрілювали евакуаційні колони під час (ред. – тимчасової) окупації Гостомеля. Про це повідомляє СБУ в Telegram.

“СБУ ідентифікувала російських омонівців, які розстрілювали евакуаційні колони під час (ред. – тимчасової) окупації Гостомеля. 25 лютого цього року вони (ред. – рашисти) розстріляли 10 цивільних автомобілів з мирними жителями Гостомеля під час тимчасової окупації селища. Потерпілі намагались евакуюватись із зони бойових дій у напрямку Києва”, – мовиться в повідомленні.

В СБУ наголосили, що у результаті ворожого обстрілу загинуло п’ятеро людей, ще шестеро – отримали важкі поранення.

“У результаті ворожого обстрілу загинуло п’ятеро людей, ще шестеро – отримали важкі поранення. За даними слідства, до вчинення злочину причетні підрозділи зведеного загону росгвардії з міст кемерово та новокузнецька, а також мобільного загону особливого призначення (більше відомого як омон) по красноярському краю”, – зазначили в повідомленні. 

В Службі безпеки України розповіли, що окупанти упродовж понад шести годин розстрілювали легкові автомобілі з місцевими жителями, які намагались евакуюватись.

“Не виконавши завдання кремля щодо захоплення Києва, окупанти відступили та зайняли позиції у Гостомелі. Перебуваючи в районі вулиць Шевченка та Свято-Покровської, агресори упродовж понад шести годин розстрілювали легкові автомобілі з місцевими жителями, які намагались евакуюватись”, – мовиться в повідомленні. 

“Встановлено, що злочинний наказ стріляти по цивільним віддавали командир підрозділу омонівців, його заступник і представник командування росгвардії по Красноярському краю. В результаті розслідування отримано їх установчі дані і контакти”, – написали в СБУ.

“У ході слідства встановлено 11 потерпілих і понад 40 свідків злочину”, – зазначили в повідомленні. 

“Наразі п’ятьом загарбникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України”, – підсумували в СБУ. 

Як повідомляв 5.UA, СБУ встановила особи 4 орків, які катували українців в Бучі.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.