Окупанти приховують інформацію про похорони солдатів із Криму

У Криму до 21 вересня проходила прихована мобілізація.

Уже відомо про 159 загиблих. Про це під час брифінгу 28 вересня повідомила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, пише Gazeta.ua.

“Зараз відомо про 159 солдатів із Криму, які загинули. Приблизно 80 із них, ймовірно, громадяни України. Це цифри, які стало публічно відомі. Бо з’явилася інформація про похорони на території півострова. Окупанти навіть приховують сам факт похорону”, сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму морги переповнені “200-ми”

Строковиків змушували підписувати контракти і відправляли на активні бойові дії. Серед них були і такі, які загинули на крейсері “Москва”, за словами правозахисниці.

Медиків із Криму також використовували в рамках бойових дій. Кримських медичних працівників відправляли на бойові дії на сході України, щоб вони надавали допомогу російським військовим.

Російські окупанти масово забирають в армію корінне населення тимчасово окупованого Криму. Про це розповіла представниця президента в Криму Таміла Ташева.

У Криму лише за декілька днів видали 1,5 тис. повісток кримським татарам. Це відбувається незаконно, бо окупанти приїжджають у населені пункти, де живе корінне населення, і просто на вулицях, на ринках роздають повістки.