Витоки газу на “північних потоках” – “це не випадковість”: ЄС уже розслідує інцидент – включення (Відео)

Євросоюз

Розслідування допоможе встановити повну картину того, що й чому сталося

Європейський Союз збирається на консультації, щодо витоків на газогонах “північний потік-1”, “північний потік -2”. Про те, які висновки можна очікувати від країн ЄС дізнавався Михайло Прудник – міжнародний оглядач, керівник міжнародного відділу “5 каналу”.

Так, витоки на газопроводах “північний потік” стали наслідком умисних дій і не є випадковим збігом. Про це заявив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель. Він занепокоєний інцидентами на гілках російських газопроводів. За його словами, ЄС підтримає будь-яке розслідування, що допоможе встановити повну картину того, що й чому сталося. А також зробить усе можливе, щоб вистояти в цій енергетичній кризі. Раніше з приводу пошкоджень газогонів висловилася й президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона закликала розслідувати причини аварій.

“Розмовляла з Метте Фредеріксен про диверсійну акцію на “північному потоці”. Нині надзвичайно важливо розслідувати інциденти, мати чітке розуміння подій і причин. Будь-яке навмисне порушення активної європейської енергетичної інфраструктури є неприйнятним і призведе до найрішучішої відповіді”, – зазначила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Читайте також: Після потужних підводних вибухів на обох нитках “Північного потоку” сталися витоки газу – фото та відео

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.