“Нібито явка. Нібито відсотки” – Зеленський прокоментував результати псевдореферендумів

Президент України Володимир Зеленський назвав фарсом псевдореферендуми, які провела Росія на окупованих територіях України.

Він заявив, що будь які злочинні дії Росії нічого не змінять для України. Про це президент повідомив у своєму вечірньому зверненні.

“Цей фарс на окупованій території не можна назвати навіть імітацією референдумів. Що намалюють замість результату ми знали заздалегідь. Нібито явку, нібито відсотки. Навіть розвідці не треба було особливо старатися. Погоджені цифри для цього фарсу були вкинуті у засоби масової інформації. Росія навіть не ховається”, – зазначив президент.

Зеленський нагадав, що реалізація Росією так званого кримського сценарію та чергова спроба анексії української території означатиме, що “з цим президентом Росії немає про що говорити. Це чітко й зрозуміло”.

“Я закликав членів Радбезу зупинити того одного, хто ставить себе проти всіх у світі. Це можливо. Можливо саме зараз, коли остаточні руйнівні кроки ще поки не зроблені”, – заявив глава української держави.

Зеленський закликав міжнародних партнерів до ще більшої підтримки України, назвавши це “єдиною раціональною відповіддю на зухвалість окупанта”.

РосЗМІ вже оголосили підсумки “референдумів” на Донбасі. Їх отримали від місцевими “центрвиборчкомами”: у такі званій ДНР за приєднання до Росії “проголосували” 99,23% виборців, ЛНР – 98,42%.