Місія ООН досі не отримала від рф доступу до місць ув’язнення українських військовополонених (Відео)

ООН

Повномасштабна війна росії проти України

Двоє українських військовослужбовців загинули внаслідок катувань

росія досі не пускає місію ООН до місць утримання українських військовополонених. Тоді як Україна безперешкодно надала міжнародним представникам доступ до російських бранців. Про це заявила олова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер, передає “5 канал”.

Вона доповідала про ситуацію з правами людини в Україні за період від 1 лютого до 31 липня. Інформація, яка надходить до членів місії, свідчить: здоров’я та безпека українських захисників у російському полоні під загрозою. З ними систематично жорстоко поводяться і принижують їхню гідність, зазначила Богнер.

Місія ООН задокументувала, що за час повномасштабного нападу на Україну російські військові вдалися до умисних вбивств, свавільних затримань, викрадень, катувань, жорстокого поводження та зґвалтувань. Від рук рашистів потерпають як цивільні, так і військові. Натепер загинули майже 6 тисяч мирних жителів – з них 382 дитини. Ще понад 8 тисяч 800 людей були поранені. Проте справжні цифри значно більші.

“Упродовж звітного періоду наші фахівці з прав людини мали безперешкодний доступ до місць утримання російських військовополонених на території, яку контролює Україна. З іншого боку, нам не надали доступ до місць утримання українських військовополонених на території, яку контролюють російські війська. Інформація, яку ми отримуємо, свідчить про те, що українські військовополонені наражаються на серйозні ризики для їхнього здоров’я та безпеки. Вони зазнають жорсткого й принизливого поводження з боку збройних сил росії та пов’язаних із ними груп. Ми задокументували загибель 2 українських військовослужбовців унаслідок катувань”, – зазначила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер.

Читайте також: Втратили до 50% своєї ваги: абсолютно всіх оборонців “Азовсталі” катували у полоні – “Мольфар

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.