Хеттрик Сікана вивів збірну України до фінальної стадії молодіжного Євро-2023

Молодіжна збірна України з футболу здобула путівку на чемпіонат Європи 2023 року. У стиковому протистоянні наші гравці виявилися сильнішими команди Словаччини.

У першому поєдинку підопічні Руслана Ротаня поступилися з рахунком 2:3. Тому матч-відповідь їм будь-що потрібно було вигравати. З чим вони чудово впоралися 3:0.

Головною втратою стала дискваліфікацію Костянтина Вівчаренка через перебір жовтих карток. Його замінив Олександр Драмбаєв. Також наставник виставив в основі Максима Таловєрова замість Арсенія Батагова, який не зовсім удало відіграв у першій зустрічі. В атаці замість Владислава Ваната з’явився Данило Сікан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проти Словаччини у відборі на Євро-2023 U-21: відеозапис матчу

Українці активніше розпочали гру, заволоділи ініціативою та відразу перейшли в атаку. І нарвалися на контрвипад, який з десяти метрів завершував Суслов. Анатолій Трубін урятував нашу команду, хоча варто зауважити, що словак пробив майже по центру воріт.

Окремо зазначимо, що якість газону на стадіоні в польській Бельсько-Бялій залишала бажати кращого. М’яч підстрибував, і футболісти часто його не могли просто зупинити. Потрібен був час, щоб до такого поля звикнути. А ставка на швидкість і техніку відходила на другий план.

У середині першого тайму “синьо-жовті” мали відразу дві нагоди для взяття воріт. Спочатку Олексій Сич вийшов один на один із голкіпером, проте пробив саме в нього. Після розіграшу кутового удару завдав Богдан В’юнник. М’яч пролетів зовсім поруч зі стійкою. До того ж був офсайд.

Словаччина відповіла ударами Суслова й Капраліка. З першим упорався Трубін, а друга спроба виявилася неточною, хоча й небезпечною. Наприкінці тайму Суслов перевірив пильність українського воротаря з гострого кута.

Якщо рахувати моменти для взяття воріт, то в першій половині був абсолютний паритет. На останніх хвилинах українці запам’яталися в атаці ударом у площину від Артема Бондаренка й прострілом Сича. В обох випадках надійно зіграв голкіпер гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України програла Словаччині в першій стиковій грі молодіжного Євро-2023

У перерві Ротань випустив Володимира Бражка й Олександра Назаренка. І збірна України майже відразу відкрила рахунок. Георгій Судаков знайшов діагональною передачею на правому фланзі Олексія Сича, який скористався тим, що воротар вийшов з воріт, і прострілив на зовсім вільного Данила Сікана. Форвард в один дотик відправив м’яча до сітки 1:0.

“Синьо-жовті” затиснули суперників і забили вдруге. Навіс Олексія Сича ударом головою завершував Олександр Драмбаєв. Голкіпер словаків у неймовірному стрибку дотягнувся до м’яча, проте Данилу Сікану, який опинився першим на добиванні, ніхто не завадив оформити дубль 2:0. І це вже була впевнена заявка на підсумковий успіх.

Словаччині вдалося вирівняти гру, однак груба помилка на власній половині поля призвела до третього гола. Дмитро Криськів обікрав захисника, добіг до воріт і відпасував на партнера, який біг паралельно. Цим партнером виявився все той же Данило Сікан. Удар у дотик і 3:0! Хеттрик нападника, а словаки опинилися в глибокому нокауті.

Суперникам втрачати було нічого, тому вони активізувалися. В одному з епізодів урятував Трубін, а в наступному за Україну зіграла стійка. Також було кілька неточних ударів. Захисники дещо занервували, і воротарю “Шахтаря” довелося їх заспокоювати.

Наприкінці поєдинку футболісти влаштували штовханину. А завершилася гра сейвом Анатолія Трубіна, який дістав м’яч з-під поперечки після удару здалеку. Фінальний свисток зафіксував перемогу українців, які виконали головне завдання втретє в історії зіграють на чемпіонаті Європи з футболу.

Збірна України гратиме у фінальній частині молодіжного Євро-2023 і боротиметься за путівку на Олімпіаду-2024.

Фінальна стадія відбудеться влітку наступного року.