“Це була операція, яка однозначно увійде в історію” – Роман Костенко про контрнаступ ЗСУ на Харківщині (Відео)

Роман Костенко

Повномасштабна війна росії проти України

Секретар комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки зазначив: про це знає весь світ

Про контрнаступ ЗСУ на Харківщині розповів заступник голови фракції “Голос”, секретар комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в етері марафону “Незламна країна” на “5 каналі”.

“Говорячи з конгресменами, із звичайними людьми, із військовими – звичайно всі в захваті. Тому що, ну це була операція (ред. – контрнаступ ЗСУ на Харківщині), яка однозначно увійде в історію”, – сказав Костенко.

“Тому дійсно нас підтримали. Знаєте, вони це сприймають таким чином, як, от  і що дуже добре, як наша загальна (ред. – перемога). От, ми ж долучені до цього, це наша перемога, от бачте, що ми разом зробили. І це дуже добре, тому що, вони дійсно допомагають і вони говорять, що будуть допомагати далі. Навіть ті конгресмени і сенатори, з якими в нас не було заплановано зустрічей, зустрічаючи нас десь там в будинку Капітолію або будинку Сенату – бачили прапори на наших костюмах, вони зупинялися і вітали нас і говорили”, – розповів він.

Секретар комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки зазначив: про це знає весь світ.

“Тому про це знає весь світ. Вони не розраховували на таке, що ми.. Не розраховували на те, що ми тією зброєю яка є зможемо відбити наші території і провести такий контрнаступ саме отакого масштабу проти рф. Тому дійсно, вони в захваті від наших ЗСУ і від нашої країни”, – розповів Костенко.

“Згідно “Рамштайну” ми ж бачимо, коли американці надають щось – після цього вже інші країни спокійно ну починають надавати. Тому, я думаю, якщо тут темп зададуть Сполучені Штати, то ми отримаємо і Leopard і Challenger англійські і  я сподіваюся “Меркава” ізраїльські. Хотілося б”, – сказав він.

Як повідомляв 5.UA, ЗСУ деокупували на Харківщині 454 населені пункти – подробиці.

Нагадаємо, ЗСУ взяли під контроль Піски-Радьківські та визволили Куп’янськ-Вузловий, де розташований великий залізничний вузол.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.