В Україні формують 5 чеченський батальйон для боротьби з російськими окупантами – Закаєв (Відео)

Армійці ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

У рф посилюється незадоволення через мобілізацію

Формувати 5 чеченський батальйон почали формувати в Україні для боротьби із російськими загарбниками. Про це в етері марафону “Незламна країна” на “5 каналі” повідомив прем’єр-міністр Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмед Закаєв.

“З 2014 року два чеченські батальйони перебували в Україні у складі ЗСУ і після 24 лютого 2022 року наша влада та керівництво Чеченської народної республіки закордоном ми провели нараду і прийняли рішення про початок формування батальйонів для відправлення в Україну…Ми вже починаємо формування п’ятого батальйону, який буде боротися проти російської агресії в Україні”, – зазначив він.

Окрім того, він зазначив, що у росії може спалахнути громадянська війна серед тих, хто підтримує війну в Україні та категорично проти цього.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Як інформував 5.UA, 21 вересня російський диктатор володимир путін повідомив, що в росії оголошено часткову мобілізацію. путін також відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. 

За словами міністра оборони рф Сергія Шойгу, мобілізувати збираються 300 тис. резервістів. У тексті указу цього немає. Натомість є ось цей загадковий сьомий пункт, який, власне, і стосується кількості мобілізованих, і він досі неопублікований. Офіційно про його зміст сказали лише те, що в ньому йдеться про кількість людей, які можуть бути призвані в армію.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.