Лавров переплутав так звану ЛНР з Лаосом

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров назвав так звану Луганську народну республік “Лаоською”.

Казус стався на засідання Генасамблеї ООН, коли Лавров розповідав про псевдореферендуми на окупованих територіях України.

Обмовку міністра транслювали в прямому ефірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Відбувається цілковита дичина” що відомо про другий день “референдуму” на Херсонщині

“Зараз Захід закотив істерику через референдуми, які відбуваються в Лаоській… і в… в… Луганській області”, – затинаючись читав з папірця Лавров.

Міністр зовнішніх справ Росії у переліку областей, в яких окупанти проводять свої так звані референдуми, окрім Донецької області, назвав також Харківську (очевидно, замість Херсонської) та з великими труднощами вимовив назву Запорізької області, яка в нього спершу перетворилася в Запорожну.

Псевдореферендуми, які відбуваються в окупованих областях України, Лавров цинічно назвав реакцією на заклик Зеленського до росіян “забиратися з України”.

“Люди, які проживають там (на окупованих територіях – ред.), лише реагують на те, що їм в одному зі своїх інтерв’ю рекомендував Зеленський (президент України Володимир Зеленський – ред.), коли він порадив усім, хто почуває себе “росіянином” заради блага своїх дітей та онуків йти до Росії. Ось жителі згаданих регіонів так зараз і чинять”, – заявив Лавров.

23 вересня так звані референдуми про приєднання до складу Російської Федерації розпочалися на чотирьох захоплених територіях України. На Херсонщині про “референдум” заявив колаборант Володимир Сальдо.

21 вересня президент Росії Володимир Путін сказав, що його країна “підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини і Запорізької області” щодо проведення так званих референдумів.

Світова спільнота встигла відреагувати на такі наміри окупантів та заявила про невизнання результатів “голосування”.

Для участі в так званому референдумі росіяни завозять на окуповану територію Херсонщини людей з тимчасово захопленого Криму.