Маск запропонував надати сервіс Starlink іранцям

Засновник SpaceX Ілон Маск готовий надати Ірану доступ до супутникового інтернет-сервісу Starlink.

Міністерство фінансів США наказало розширити інтернет-послуги для іранців, попри санкцій Вашингтону. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані на масових протестах загинули десятки людей

“Наше розуміння Starlink полягає в тому, що те, що вони надають, буде комерційного рівня, і це буде апаратне забезпечення, яке не охоплюється загальною ліцензією. Тому їм потрібно буде написати в Казначейство”, сказав офіційний представник Міністерства фінансів.

Маск заявив, що Starlink планує надати іранцям послугу супутникового широкосмугового зв’язку Starlink. Ту послугу надають Україні під час війни. Засновник SpaceX попросив зробити для цього виняток із санкцій.

“Якщо SpaceX визначить, що її діяльність уже дозволена, і у неї виникнуть будь-які запитання, Управління контролю за іноземними активами також вітає таку участь”, додав речник.

Іранці масово вийшли на протести. Дівчину, якій було 22 роки, затримала в Тегерані так звана “поліція моралі” через неправильне носіння хіджабу. Через кілька днів вона померла.

За офіційною версією через серцевий напад, але активісти зазначили, що її жорстоко побили під час затримання, повідомляють місцеві ЗМІ.