Головні новини дня: новий зам Шойгу та псевдореферендум під дулом автомата

Gazeta.ua нагадує головні новини суботи, 24 вересня.

Заступника міністра оборони РФ Дмитра Булгакова, який відповідав за тил військ, звільнили. Замість нього призначили генерал-полковника Михайла Мізінцева, який стоїть за знищенням Маріуполя. Має славу “улюбленця Путіна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реабілітувалися за поразку від Шотландії. Україна розгромила Вірменію 5:0

Псевдореферендум у Луганській області подібний до соцопитування під дулом автомата. У квартири приходять люди зі зброєю. Погрожують виламати двері, розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Якщо голосують “за”, то видають російський паспорт. Причому якщо ви чоловік, то разом з ним дають повістку.

Президент України Володимир Зеленський надав звання Героя України загиблому захиснику Сергію Сові. Фотографія його руки із синьо-жовтим браслетом облетіла весь світ після звільнення Ізюма Харківської області. Відповідний указ з’явився на сайті президента.

За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Петропавлівка, Виїмка, Бахмутське, Зайцеве, Опитне, Одрадівка, Невельське та Новомихайлівка. Для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала 19 ударів. Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та п’ятьох позицій зенітних ракетних комплексів.

На території Російської Федерації тривають заходи часткової мобілізації. У звʼязку з низькими мотивацією та готовністю громадян Росії брати участь у бойових діях на території України в населених пунктах Краснодарського краю з перших годин оголошеної мобілізації представники військових комісаріатів розпочали побудинкові обходи з негайним врученням повісток чоловікам призовного віку.