Міністр закордонних справ Польщі розкритикував небажання Німеччини постачати Україні бойові танки

Міністр закордонних справ Польщі Збігнев Рау розкритикував небажання Німеччини постачати Україні основні бойові танки.

На його думку, Німеччина робить все, щоб допомагати Україні якнайменше і якнайпізніше. Про це повідомляє “Європейська правда”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц виступив з переможною заявою про Україну

“Я пам’ятаю обґрунтування цього очевидного небажання з боку німців підтримати українську сторону з багатьох питань, чи то матеріально, чи то фінансово. Тут ми з німцями суттєво відрізняємося. Ми виходимо з того, що якщо допомагаємо, то намагаємося зробити це якомога більше, максимально посилити позиції України і зробити це якомога швидше, за англосаксонським принципом “хто дає швидко, той дає двічі”. – сказав міністр.

На думку Рау, німці прлосто хочуть, щоб відносини з Росією послаблювалися якомога менше.

“У мене, навпаки, складається враження, що німецька політика полягає в тому, щоб надавати цю допомогу якомога менше і якомога пізніше. Чому? Я думаю, що вони хочуть, щоб відносини з Росією послаблювалися якомога менше”, – зазначив Міністр закордонних справ Польщі.

У Бундестазі Німеччини в черговий раз перенесли голосування депутатів за пропозицією про негайну передачу на користь Збройних сил України основних бойових танків Leopard. Проєкт пропозиції переданий для вивчення в комітети.

При цьому канцлер Німеччини Олаф Шольц цього разу був на волосині від поразки, завдяки тому, що в цьому питанні проти нього об’єдналися як опозиція, так і коаліціянти, повідомляє Politico.