Понтонна переправа, три осередки озброєння і живої сили, колона техніки: ЗСУ б’ють окупантів на півдні

Ракетно-артилерійські підрозділи на півдні України виконали близько 290 вогневих завдань.

Знищено понтонну переправу в Новій Каховці, два скупчення озброєння та техніки в Бериславському районі, три осередки сил та засобів в Каховському й Херсонському районах, станцію радіоелектронної боротьби в районі Крутого Яру, зенітно-ракетний комплекс “Тор” в Баштанському районі Миколаївщини, колону озброєння та техніки в Каховці, повідомляє Оперативне командування “Південь”.

Підтверджено ще одне контрольне ураження Каховського мосту.

В Миколаївському районі знищено ворожий гелікоптер Мі-8, а в Бериславському районі Херсонщини силами та засобами протиповітряної оборони збито російський штурмовик Су-25.

Інші втрати ворога: 51 окупант, 152 мм гаубиця “Мста-Б”, танк і 16 одиниць іншої авто-бронетехніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внаслідок вибуху на автозаправній станції в Одесі загинула людина

“В Чорному морі маневрують 15 ворожих кораблів та катерів, серед яких три надводних та один підводний носій “Калібрів”. Їх напоготові 28″, йдеться в повідмленні.

Ворог продовжує свої намагання втриматися на рубежах оборони, але, під впливом наших активних дій, змушений облаштовувати нові, на більшому віддалені від теперішньої лінії фронту.

Росіяни активізувалися, зокрема у прагненні демонструвати свою силу на тилових територіях. Не маючи успіху суходолом, намагаються чинити вогневий та психологічний тиск на цивільне населення.

З літака тактичної авіації Су-20 ворог випустив ракету Х-31 по Куцурубській громаді. Без людських втрат.

З використанням безпілотного літального апарату на наші бойові позиції скинуто контейнери з отруйною речовиною, імовірно хлорпікринова граната К-51. Бойові медики спрацювали чітко, втрат та критичних станів немає.

Одесу двічі атакували дрони-камікадзе з напрямку Чорного моря. Внаслідок влучання двох дронів зруйновано адмінбудівлю в припортовій зоні. Ще один “Шахід-136” – збитий над морем. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька навколишніх будинків. Загинув один цивільний.

Під час повторної повітряної атаки Одеси, силами протиповітряної оборони над морем знищено ще чотири дрони-камікадзе. Серед них вперше в Україні збитий багатоцільовий ударний БпЛА іранського виробництва “Mohajer-6” (Мохаджер-6), призначений для проведення розвідки, спостереження, рекогносцировки та вогневого ураження.

Ще один “Шахід-136” атакував ввечері наші позиції на лінії зіткнення в Березнегуватській громаді Миколаївщини.

При спробі атакувати напрямок порту Південного черговий “Шахід-136” також влучно збитий.