У західній розвідці прогнозують провал мобілізації у росії

російські військові

Повномасштабна війна росії проти України

Справжня ціль вербування може бути вищою ніж 300 тисяч осіб

росія зіткнеться з серйозними проблемами при мобілізації. Армії країни буде важко навчати та екіпірувати новобранців, якщо кремль не зачекає кілька місяців, перш ніж відправляти їх на передову в Україну. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Guardian.

У розвідці стверджують, що справжня ціль вербування може бути вищою ніж 300 тисяч осіб. Так, деякі звіти припускають, що справжньою метою кремля є мобілізація 1 мільйона. Зазначається, що один чиновник на умовах анонімності сказав, що російська влада зіткнеться з великими труднощами навіть при наборі 300 тисяч.

Так, протягом війни росія стикалася з проблемами навчання та оснащення, і офіційні особи сказали, що це майже напевно пошириться на новобранців.

“Ми вважаємо, що їм буде дуже складно навчатися, не кажучи вже про те, щоб швидко оснастити такі великі сили”, – сказав чиновник.

Повідомляється, що призовникам, ймовірно, видадуть старі речі та ненадійне спорядження. Західні офіційні особи вважають, що під час найму росіян існував явний регіональний ухил, який зосереджувався на бідних районах і меншинах на сході країни та уникав міських центрів середнього класу країни. Так, вони не бачать набору осіб у санкт-петербурзі чи москві.

Нагадаємо, путін оголосив на росії часткову мобілізацію.

Також, 21 вересня міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в ході часткової мобілізації на росії призвуть 300 тисяч резервістів.

Як повідомляв 5.ua, після виступу путіна, де він оголосив часткову мобілізацію, росіяни почали масово скуповувати авіаквитки. 

Також, у рф анонсували масові протести проти мобілізації.

Нагадаємо, у росії на тлі анонсованих антивоєнних протестів за тривогою піднято спецпризначенців.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.