Здавала місцевих патріотів: затримано заступницю Вовчанського міського голови

Наручники

Повномасштабна війна росії проти України

Затримано двох чоловіків, які добровільно вступили до “народної міліції”

У рамках оперативного відпрацювання територій Харківщини, звільнених від окупантів, затримано трьох осіб – двох чоловіків, які вступили до лав “народної міліції” в Куп’янську, та першу заступницю Вовчанського міського голови, яка співпрацювала з окупантами. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у період з березня по червень 2022 року рашисти створили в окупованому ними Куп’янську так звану “народну міліцію”. Двоє місцевих мешканців, 36-річний та 31-річний чоловіки добровільно подали заяви до відділу кадрів псевдоправоохоронного органу та на початку липня обійняли посади “патрульних”.

Повідомляється, що кар’єра “правоохоронців” швидко завершилась. Наразі їх обох затримано та повідомлено про підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Також взято під варту першу заступницю Вовчанського міського голови, яка підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Встановлено, що перша заступниця Вовчанського міського голови під час окупації міста пішла на співпрацю з представниками рф.

Жінка брала участь у нарадах спільно з окупантами та самопроголошеним “головою тимчасової цивільної адміністрації”. Посадовиця забезпечувала російських військових харчуванням, допомагала у вирішенні питань щодо їх поселення і надавала технічні засоби для будівництва окупантами фортифікаційних споруд. Крім того, жінка передавала представникам країни-агресора списки патріотично налаштованих громадян, учасників АТО/ООС та проукраїнських організацій. 21 липня 2022 року посадовиці було заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та оголошено в розшук. Наразі її затримано.

Читайте також: Покарання для зрадників: ДБР у деокупованій Балаклії шукає посіпак рашистів

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.