Стало відомо, яку корону одягне Карл III під час коронації

Архієпископ Кентерберійський при коронації покладе на голову Карла III корону Святого Едуарда, датовану 1661 роком.

Це культова золота корона з коштовностей Лондонського Тауера, всипана 444 кольоровими дорогоцінним каміннями, включно з рубінами, гранатами, сапфірами та турмалінами, наповнена фіолетовим оксамитом і облямована хутром. Її надягає монарх лише в момент самої коронації, частково тому, що вона важить 2,23 кг, повідомляє The Guardian.

За правилами, цю корону монарх носить після коронації на державних відкриттях парламенту або інших офіційних урочистих заходах.

На відміну від королівських весіль, коронація є державною подією: уряд оплачує її та обирає список гостей.

Мати Карла Єлизавета ІІ в день коронації також коронувалася цією короною, але потім носила іншу корону Британської імперії, яка була створена 1937 року для коронації батька Єлизавети II короля Георга VI компанією Garrard Co.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Короля Карла III хотів усунути від трону брат ЗМІ

Спроєктовано її так, щоб вона була значно легшою і краще сиділа на голові, ніж корона Святого Едуарда, якою коронують британських монархів.

Крім корони святого Едуарда, новому королю буде вручено коронаційну каблучку, названу каблучкою Англії, яка буде одягнена на безіменний палець правої руки монарха.

Каблучка використовується від 1831 року і є символічною сапфіровою каблучкою з рубінами багетного огранювання у вигляді хреста на лицьовій стороні, що представляє хрест Святого Георгія і шотландський прапор.

Королю також вручать скіпетр 1661 року, який відтоді використовувався під час кожній коронації. Король Карл також отримає два золоті арміла, які символізують зв’язок монарха з народом.

Король та королева Камілла переїдуть з їхньої резиденції Кларенс-гаус, де вони живуть зараз, але точно невідомо, куди саме. У королеви Єлизавети II було кілька резиденцій, включно з Букінгемським палацом, Балморалом та Віндзорським замком.

Очікується, що новий монарх житиме у Букінгемському палаці, який Карл вважає важливим символом монархії. Але наразі офіційно цю інформацію не підтверджено.

Король залишиться політично нейтральним. Він хоче, щоб королівська сім’я скоротилася, і очікується, що буде ухвалено рішення, аби зменшити її витрати.

Монарха Великої Британії Карла III коронують лише наступного року. Коронації традиційно проходять у Вестмінстерському абатстві.

Церемонія може пройти у 70-ті роковини коронації самої Єлизавети II, яка відбулася 2 червня 1953 року.