В Ірані на масових протестах загинули десятки людей

Близько 26 людей загинули під час масових протестів в Ірані.

Ведучий державного телебачення Ірану заявив, що 26 протестувальників і поліцейських загинули на протестах. Він сказав, що офіційна статистика буде оприлюднена пізніше, повідомляє АР.

Підрахунок Associated Press, заснований на заявах державних і напівофіційних ЗМІ, показує, що щонайменше 11 людей були вбиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посла Ірану позбавлять акредитації заява МЗС України

Місцева влада оголосила про затримання десятків протестувальників. Заступник начальника поліції північної провінції повідомив про 211 затриманих у четвер. Уряд західної провінції Хамадан повідомив про арешт 58 демонстрантів.

Лондонська правозахисна організація Amnesty International звинуватила силовиків у побитті протестувальників кийками та стрілянині металевими кульками з близької відстані.

Іранці масово вийшли на протести. Дівчину, якій було 22 роки, затримала в Тегерані так звана “поліція моралі” через неправильне носіння хіджабу. Через кілька днів вона померла.

За офіційною версією через серцевий напад, але активісти зазначили, що її жорстоко побили під час затримання, повідомляють місцеві ЗМІ.