Бережіть себе, ви нам потрібні – Зеленський звернувся до українців на окупованих територіях

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Він попросив робити головне берегти своє життя і допомати послаблювати та знищувати окупантів, заявив він під час традиційного вечірнього відеозвернення, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський порадив у будь-який спосіб ховатися від російської мобілізації і виїхати на вільну територію України.

“А якщо ви вже потрапите до російської армії, то саботуйте будь-яку ворожу активність, заважайте будь-яким російським операціям, передавайте нам всю важливу інформацію про окупантів, їхніх баз, штабів і складів з боєприпасами”, сказав президент.

Він порадив при першій же нагоді переходити на нашу сторону. Передавати нашим спецслужбам всі дані щодо того, хто організовує і допомагає проводити псевдореферендуми.

“Допомагайте тим людям, хто цього потребує”, сказав Зеленський.

Зеленський розповів, що вже є багато свідчень воєнних злочинів щодо мобілізації кримсько-татарського народу на окупованому півострові.

Від початку активних дій на Сході нашої держави у вересні вже звільнено близько дев’яти тисяч квадратних кілометрів території, близько 400 населених пунктів.

“Цей відчутний результат досягнуто і завдяки тому, що наші люди на тимчасово окупованій території нам допомагають. Робіть, будь ласка, все, щоб такої допомоги ставало більше”, сказав він.

Україна обов”язково повернеться на всі окуповані території України. Нам треба зберегти всіх людей, запевнив президент.