Бронежилети, тактичні рюкзаки та кевларові шоломи: як українці виробляють амуніцію для військових (Відео)

військова амуніція

Якість продуктів компанії відзначають іноземні колеги на міжнародних виставках та головне – українські військові на передовій

Бронежилети, тактичні рюкзаки та кевларові шоломи. Усе – українського виробника військової амуніції. Таку мету перед собою поставили та навіть досягли лише за кілька місяців. Виробник устиг підтвердити якість товарів відповідними сертифікатами і головно – відгуками військових із передової. Що вже казати про іноземних колег, які дивуються не лише організації виробництва за такий невеликий проміжок часу, а й мужності та незламності всього народу і війська. На виробництві військової амуніції побувала журналістка “5 каналу” Олена Рибінська.

Бронежилети, кевларові шоломи та військова амуніція. Підприємство усього за шість місяців від створення – не лише надало понад 100 робочих місць, а й вийшло на рівень виробництва, яке оцінили навіть іноземні фахівці

Березень 2022 – керівник у складі ТРО, його помічники – волонтерять для війська. Від закупівель за кордоном вирішують перейти до власного виробництва бронежилетів та амуніції.

“Коли ми зіткнулися із закупівлею бронежилетів наскільки довго і дорого, і якість все нижче. І в березні вирішив створити виробництво бронежилетів. і будучи в окопі почав організовувати дистанційно. Знайшли технолога який створив першу модель більш простішу”, – каже заступниця директора компанії з виробництва військової амуніції Ольга Смиковська.

Від часу створення виробництва минуло лише шість місяців, та протягом цього періоду лінійка виробів розширилася. Ба більше – з’явилося сертифіковане виробництво бронеплит і кевларових шоломів в асортименті.

“Бронежилет з нуля, з лекал викройки всі етапи відшив, підсумки, РПС, паховий захист, керамічні плити бронеплити, 6 класу захисту. Кожну партію звичайно віддаємо на відстріл. Нещодавно отримали сертифікат і наш бронежилет проходив випробування в балістичній лабораторії спеціалізованій по чотирьом екстремальних умовах – і заморозка, і температура плавлення, зносостійкість – і за всіма параметрами ми отримали цей сертифікат”, – каже заступниця директора компанії з виробництва військової амуніції Ольга Смиковська.

“Усе рівне за розмірами стандартами. Система моллі спостерігатися по всьому виробу. на спинці камербандах, на спинці, попереду бронежилета. Внутрішня сторона, щоб все чистенько рівні рядочки не виглядало, бо туди вставляємо бронеплиту. Кожен рядок має дуже вагоме значення, детально перевіряю”, – пояснює керівниця відділу виробництва військової амуніції Юлія Гурін.

Крім виробництва необхідного спорядження для українських захисників, підприємство також організувало під час великої війни більш як 100 робочих місць, частину з яких обіймають внутрішньо переміщені громадяни. Кравецька робота з військовою амуніцією не з легких, кажуть у компанії, але ті працівники, які лишаються – стають майстрами у пошитті таких товарів.

“Багато людей працюють саме на емоціях, і перші слова, коли приходять – боже, як я радий що зроблю внесочок для наших хлопців і наших бійців. І майже кожен говорить цю фразу, коли приймаю їх на роботу”, – розповідає керівниця відділу виробництва військової амуніції Юлія Гурін.

Крім відзначення якості товарів іноземними колегами на міжнародних виставках, у компанії особливо радіють та чекають на відгуки від наших військовослужбовців. Бо ж вони, як ніхто, на собі перевіряють якість виробів. Адже за кожним бронежилетом чи шоломом стоїть українське життя. 

Олена Рибінська, Ігор Костюк, “5 канал”

Читайте також: “Пробіг до 100 тисяч бронежилетів”: в Україні запустили онлайн-забіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ – подробиці

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.