Вирва замість парковки, пошкоджені будинки, зірвані дахи: які наслідки обстрілу Запоріжжя (Відео)

наслідки обстрілу

Повномасштабна війна росії проти України

Внаслідок удару рашистів пошкоджено майже 20 будинків

Запоріжжя знову під вогнем. Уночі російські окупанти били по інфраструктурних об’єктах міста. Є повідомлення про руйнування та щонайменше трьох постраждалих. Більше знає журналіст “5 каналу” Денис Розенков. 

Ракетного удару по Запоріжжю окупанти завдали близько опівночі. Містяни чули 9 потужних вибухів.

Уламками ворожих ракет поранено троє людей. Їх із легкими травмами ушпиталено. Вибухами зруйновано об’єкти цивільної інфраструктури, пошкоджено щонайменше 10 багатоповерхівок та 9 будинків у приватному секторі. Здебільшого в квартирах вибиті шибки, вікна та двері.

“Вибух, спочатку не дуже сильний, далі дуже сильний. На телефон сповіщення не прийшло про повітряну тривогу”, – каже житель Запоріжжя Павло.

Зараз на місці падіння російських ракет працюють комунальні служби – ліквідовують наслідки руйнівних вибухів. Також правоохоронці фіксують сліди злочинів ворога.

Одна з ракет поцілила в місцеву автомийку та парковку. Тут унаслідок вибуху утворилася величезна вирва. Пошкоджено з пів сотні автомобілів. Багато з них не підлягають відновленню. Ігор – власник транспортної компанії, фактично за одну ніч втратив свій бізнес.

“Це не стратегічний, не військовий об’єкт, це всім зрозуміло. Просто, насправді, йде такий терор звичайного цивільного населення і все”, – каже власник транспортної компанії Ігор.

У подружжя Сергія та Лілії також понівечене авто. Кажуть, гроші на цю машину збирали кілька років.

“Просто хочеться їм побажати, щоб вони не відчували не страху оцього, не війни, щоб вони не бігали з дітьми в підвали, як це роблять наші жінки”, – каже жителька Запоріжжя Лілія.

За попередніми висновками експертів, росіяни обстрілювали Запоріжжя ракетами зенітного комплексу С-300. Ймовірніше, запуск відбувався з тимчасово окупованого села Благовіщенка поблизу Енергодару. За минулу добу окупанти на Запоріжжі обстріляли 21 населений пункт. До поліції надійшло близько вісімдесяти повідомлень про руйнування майна ворожими обстрілами.

Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запоріжжя, “5 канал”

Нагадаємо, російські окупанти вкотре обстріляли Дніпропетровщину. 23 вересня накрили вогнем Нікопольський район. Таким чином початок дня з обстрілами та загиблими.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.