Зірвало дахи в будинках та пошкодило водогін: наслідки російського обстрілу Миколаєва (Відео)

наслідки обстрілу

Бетонні конструкції офісної будівлі, в яку влучили російські ракети, могли впасти будь-якої миті

На Миколаївщині під прицільним вогнем рашистів цієї ночі опинилися два райони .З реактивної системи залпового вогню «Смерч» обстріляно прибережну смугу Куцурубської громади. А у Березнегуватський через влучання боєприпасів пошкоджені об’єкти інфраструктури, приватні будинки, газогін. Постраждалих немає. Гучно було цієї ночі і в самому обласному центрі. Яка там ситуація у місті – у матеріалі кореспондентів “5 каналу”. 

Перші вибухи цієї ночі у Миколаєві пролунали після опівночі. По місту прилетіли до 10 ракет. Одна з них поцілила в офісну будівлю промислового підприємств. Від удару боєприпасу завалилися три верхніх поверхи. Значно зруйнований фасад . Місце ураження обгородили сигнальною червоною стрічкою через небезпеку. Адже бетонні конструкції могли впасти будь-якої миті. Під обстріл рашистів потрапив і приватний сектор.

Катерина і досі не може оговтатися після гучної ночі. Рашистська ракета лягла прямісінько напроти її будинку. Вибуховою хвилею зачепило вікна , дах. А всередині посипалася стеля та тріснула стіна.

“На стелі повністю, вікно розбите. Почало сипатися і страшно. На той момент навіть не пам’ятаєш, як воно було. Дуже страшно”, – згадує мешканка пошкодженого будинку Катерина.

У сусідньому будинку руйнування більші. Там значно пошкоджений дах – зірваний шифер та поламані деревяні перекриття. Співробітники місцевих адміністрацій збирають списки понівечених осель, щоб якомога швидше надати будматеріали. У поміч прийшли і волонтери Червоного хреста.

“Чергова місія Червоного хреста тут це гуманітарна місія. Забезпечити людей, в першу чергу це їжа, вода, якщо потрібно місце перебування, тобто переселення в наші евакуаційні центри”, – каже волонтер товариства “Червоного Хреста України” Євген.

Через нічний обстріл частина вулиць мікрорайону залишилися без електрики. Аби навколишні будинки були зі світлом, на ліквідацію кинули додаткові бригади енергетиків. Також ворожа ракета уразила міські водогінні мережі ,що проходять під землею.

Правоохоронці задокументували наслідки нічних прильотів у Миколаєві і відкрили кримінальні провадження. 

Наталя Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Нагадаємо, російські окупанти вкотре обстріляли Дніпропетровщину. 23 вересня накрили вогнем Нікопольський район. Таким чином початок дня з обстрілами та загиблими.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.