“Росія веде брутальну війну і бреше. Її треба зупинити” – президент Євроради виступив в ООН

Президент Європейської Ради Шарль Мішель звинуватив керівництво країни-агресорки Російської Федерації у спробах зруйнувати світовий порядок.

Також європосадовець викрив російську пропагандистську брехню, яку Кремль намагається поширювати у світі. Про це Мішель сказав у Нью-Йорку на засіданні Генеральної асамблеї ООН, пише “Укрінформ”.

“Кремль веде брутальну гібридну війну, яка поєднує насильство та отруйну брехню. Вони кажуть, що безпека Росії роками піддавалася загрозам з боку Заходу. Але це неправда. Кремль намагається мобілізуватися, представляючи весь світ в образі умовного ворога. Але ж абсолютно ніхто не загрожував, не атакував і не вторгався в Росію. І ніхто, абсолютно ніхто в Європі не хотів мати конфлікт з Росією”, сказав президент Євроради.

Кремль розпочав жорстоку війну проти народу України під приводом звинувачення її у “геноциді” проти російськомовного населення і з метою “денацифікації”. Але це брехня, сказав Мішель.

Таке припущення не підтверджується ніким у світі, воно існує лише в уяві Кремля.

А так зване “звільнення” Росією територій України в ході вторгнення обертається руйнуванням російськомовних міст і масовими вбивствами російськомовного населення України, заявив єврочиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО прокоментував ядерні погрози Путіна

“Третій напрямок неправди у тому, що ця агресія проти України є лише “спеціальною операцією”, а не війною.Знову це жахлива брехня. Це війна, і мобілізація, що була оголошена кілька днів тому для сотень тисяч резервістів, лише підтверджує це. Заборона самої назви “війна” у Росії, за яку загрожує тюремне ув’язнення до 15 років, не змінює природу цього явища, а лише підкреслює його ганебний характер. Це війна, це неспровокована агресія, злочинна і нічим не виправдана”, сказав Мішель.

Російська війна проти України є неприхованою спробою змінити міжнародно визнані кордони з використанням сили, заявив.

Імперіалізм і реваншизм є основою цієї колоніальної війни, яку Росія розв’язала проти України, і продовжує навмисно порушувати основи міжнародного права і Хартію ООН.

“Це є неприйнятним. Ми маємо зупинити російську машину війни. Тому застосування наших масивних економічних санкцій проти Росії було неминучим”, заявив президент Євроради.

Доповнюється.