Короля Карла III хотів усунути від трону брат – ЗМІ

Між королем Великої Британії Карлом III і скандальним принцом Ендрю ворожнеча.

Принц буцімто категорично не хотів, щоб його старший брат ставав королем. Неофіційна біографка королівської сім’ї Анджела Левін пише про це у своїй новій книжці “Камілла, герцогиня Корнвольська: від вигнанниці до майбутньої королеви-консорта”, передає Page Six.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем’єр України й дружина президента зустрілися з королем Великої Британії

Якби королева Єлизавета ІІ померла до того, як принцу Вільяму виповнилося 18 років, трон мав би успадкувати він. Ендрю вважав, що він у такому випадку став би регентом юного монарха.

Для цього Ендрю потрібно було б усунути Карла. На його боці також була принцеса Діана.

“Коли була жива Діана, то вона завдяки дружбі з дружиною Ендрю, Сарою, змовилася з Ендрю, щоб усунути принца Чарльза, щоб принц Ендрю став регентом принца Вільяма, який тоді був підлітком”, розказав інсайдер.

Ендрю незадоволений, що його брат тепер король.

“Поведінка Ендрю була негативною та викликала надзвичайне невдоволення в королеви, яка із цим не погоджувалася. Мені розповіли, що то був рідкісний випадок, коли вона не стала на його бік. Попри це він, схоже, злився, що не міг у якийсь спосіб керувати країною”, зазначило джерело.

Інсайдер каже, що той період у житті монаршої родини був “темним і дивним”, сповненим параної. Ендрю вороже поставився до теперішньої дружини Карла ІІІ Камілли.

Ендрю звинуватили в сексуальному насильстві над неповнолітньою. Єлизавета ІІ тоді забрала в сина військові звання та офіційні патронажі. Але не позбавила фінансової підтримки.

Королева Єлизавета II правила Великою Британією 70 років. Вона померла на 97-му році життя.

19 вересня монархиню, яка правила країною найдовше, провели в останню путь. Відбулася церемонія похорону королеви у Вестмінстерському абатстві та урочиста служба в каплиці Святого Георгія у Віндзорі.

Офіційний державний похорон розпочався о 13:00 за Києвом у Вестмінстерському абатстві, куди тіло королеви перенесли з Вестмінстерського палацу в супроводі нового короля Карла III, принців Вільяма й Гаррі. Наприкінці відспівування о 13:55 в абатстві й у всій Великій Британії відбудеться хвилина мовчання.