Підозрюваний у хабарництві “слуга” викинув обвинувальний акт з вікна Toyota

Народний депутат від партії “Слуга народу” Сергій Кузьміних, якого підозрюють в отриманні 558 тис. грн хабаря, викинув обвинувальний акт з вікна позашляховика Toyota.

Відео опублікувало Національне антикорупційне бюро. “Слуга” відмовився брати документи і викинув їх із вікна авто.

Сьогодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що скерувала до суду обвинувальний акт щодо Кузьміних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому війна, а кому нова модель Audi: “слуги народу” і колишні з ОПЗЖ шикують

“Закон України “Про статус народного депутата” зобов’язує народних обранців “дотримуватися загальновизнаних норм моралі, завжди зберігати власну гідність, поважати честь та гідність посадових осіб та громадян”. Але деякі з них мають свій погляд на ці обов’язки”, пише НАБУ.

У травні нардепу призначили заставу у 49 тис. грн.

Переважну більшість засідань захист “слуги” намагався максимально затягнути розгляд, чому слугували неодноразові неявки, безпідставні клопотання, відводи і скарги, повідомляли активісти.

Сергія Кузьміних підозрюють в отриманні 558 тис. грн за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею в Житомирській області.

Нардепа викрили наприкінці січня цього року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Генеральна прокурорка підписала повідомлення про підозру.

У лютому Кузьміних не з’являвся в суд, його адвокатка заявляла, що він поїхав за паспортом до Житомира.

Сергій Кузьміних балотувався у Верховну Раду від партії “Слуга народу” по округу в Житомирській області. Є членом Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.