Є поховані діти та люди зі слідами катувань – закінчилась ексгумація масового поховання в Ізюмі

В Ізюмі Харківської області закінчують ексгумувати тіла на місці масового поховання.

Там були поховані 425 цивільні особи, серед яких п’ять дітей та 22 військовослужбовці ЗСУ, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізюмі може бути понад три місця масових поховань заступник міського голови

“По кожному ексгумованому тілу слідчими вже призначені судово-медичні експертизи. Ми очікуємо на їх результати і будемо вживати всіх необхідних заходів для встановлення обставин загибелі людей та покарання російських військових”, зазначив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

У померлих є мінно-вибухові травми, осколкові, вогнепальні та колото-різані поранення. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переломані кістки. У низки померлих мотузка на шиї. У декількох чоловіків ампутовані геніталії.

“На жаль, таке масове поховання не єдине в Ізюмі. Знайдено щонайменше ще три таких місця в цьому районі, є поховання і в інших звільнених містах Харківщини. Наразі проводяться огляд та розмінування. Усі злочини окупантів будуть задокументовані, а винні заплатять за скоєне”, додав голова області Олександр Синєгубов.

Росіяни з перших днів повномасштабної війни почали обстрілювати Ізюм з авіації та артилерії. Загарбники знищили майже 80% житлової забудови міста та окупували населений пункт на початку квітня. Місцеві жителі опинилися у надважкому становищі й змушені були жити без електрики, води й газу.

Всього на місці масового поховання у звільненому Ізюмі було виявлено понад 450 тіл людей, убитих російськими окупантами. 450 тіл цивільних людей – зі слідами насильницької смерті та тортур. Серед них є діти та військовослужбовці.