Сидів в одиночній камері в москві без зв’язку – мати визволеного “азовця” розповіла про умови перебування в полоні сина

Повернення "азовців" із полону

За словами матері бійця “Азову”, стан Іллі Самойленка задовільний

Чотири місяці в одиночній камерів Москві провів полонений азовець Ілля Самойленко. Про це в етері “5 каналу” розповіла його матір Алла. 

За її словами, фізичний стан бійця задовільний. Деталі про його перебування в полоні син не розповідав. Зараз він на реабілітації і скоро обіцяв приїхати додому. 

“Він перебував в одиночні камері в Москві і весь цей час він не був на зв’язку ні з ким. До нього ніхто не приходив, зв’язку не було. Деталі стосовно якихось допитів і і розмов із органами безпеки за поребриком він мені не розказував. Він сказав, що він фізично в нормальній кондиції, здається є невеликий авітаміноз, але це такі речі, які можна легко поправити. Думаю, що деякі деталі хлопці будуть повідомляти тільки дуже дуже згодом”, – розповіла мама офіцера полку “Азов” Іллі Самойленка Алла.

Нагадаємо, у ніч на 22 вересня після кількох місяців полону і катувань були звільнені 215 захисників Маріуполя, серед яких 108 бійців “Азову”. Відомо, що восьмеро визволених військових були поранені під час російського теракту в Оленівці.

Після тривалих переговорів росіяни погодилися віддати п’ятьох командирів захисників Маріуполя, у тому числі “Редиса”, “Калину” та “Волину”.

Додому, з-поміж інших, повернулися Катя “Пташка”, фотограф з “Азовсталі” Дмитро Козацький і медик Мар’яна Мамонова, яка перебуває на 9-му місяці вагітності.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів про стан визволених із полону українських захисників. Багато з них зазнали жорстоких катувань.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.