Озброєні групи й пропагандистські сюжети: Генштаб розповів про псевдореферендуми

Російські окупанти створюють озброєні групи й примушують людей брати участь у псевдореферендумі.

У Старобільську Луганської області окупаційна влада заборонила місцевому населенню залишати місто з 23 до 27 вересня. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

“Окупанти створюють озброєні групи для обходу помешкань і примусу людей брати участь у так званому референдумі. Триває підготовка до знімання пропагандистськими ЗМІ сюжетів про “активну участь місцевих мешканців у голосуванні”, пише Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Референдум” у Мелітополі: окупанти з автоматами вриваються у квартири

На Херсонщині російські окупанти під приводом розподілу гуманітарної допомоги намагаються отримати від місцевих жителів їхні особисті дані.

Триває формування так званих виборчих комісій.

На тимчасово захопленій території Запорізької області місцевим жителям за надання паспортних даних та отримання громадянства РФ обіцяють грошову винагороду й побутові прилади.

“Ворог намагається утримати ситуацію на тимчасово окупованих територіях під своїм контролем. У Херсоні посилюється адміністративно-поліцейський режим, перевіряють оселі й психологічно тиснуть на місцевих жителів”, повідомив Генштаб.

Представники російських окупаційних адміністрацій на територіях сходу й півдня України заявили про початок псевдореферендумів про “приєднання” до складу Російської Федерації.

У Запорізькій області загарбники планують залучити до “референдуму” 1,5 тис. осіб.

У захопленому Маріуполі в так звані комісії входять місцеві колаборанти, представники окупаційних адміністрацій і російські військові. Псевдореферендумом займається російська партія Володимира Путіна “Единая Россия”.