ЗСУ знищили чотири пункти управління, позиції ППО та артилерії й “мінуснули” три склади БК росіян

Сили оборони відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Куп’янськ, Зайцеве та Новомихайлівка.

Протягом доби авіація Сил оборони уразила десять районів зосередження живої сили і військової техніки противника та дві позиції зенітних ракетних комплексів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив, у чому успіх контрнаступу ЗСУ

“Ракетні війська і артилерія за поточну добу завдали вогневого ураження, зокрема, по чотирьох пунктах управління, двох районах зосередження особового складу та військової техніки, трьох позиціях ППО, позиції артилерії, а також трьох складах боєприпасів”, – ідеться у повідомленні.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони знищили два БпЛА окупантів.

Водночас ворог і надалі завдає ударів по об’єктах цивільної інфраструктури та житлових будинках, тероризуючи мирне населення. Загроза авіаційних та ракетних ударів залишається для всієї території України.

За добу противник завдав чотири ракетні та 17 авіаційних ударів, здійснив понад 24 обстріли з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

“Постраждала інфраструктура більш як 30 населених пунктів, Це, зокрема, Пришиб, Спірне, Веселе, Мар’їнка, Бахмут, Костянтинівка, Нескучне, Полтавка, Єгорівка, Безіменне, Білогірка, Запоріжжя, Кривий Ріг, Первомайськ, Миколаїв, Очаків, Високопілля, Сухий Ставок та Миролюбівка”, – повідомили 23 вересня у Генштабі.

Українські воїни продовжують контрнаступ на сході України, де точаться запеклі бої.

Збройним силам України вдалося прорвати оборону ворога на шляху до Лиману Донецької області. Такими є дані американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на 23 вересня.

Також, згідно з картами аналітиків ISW, українські війська контратакують вздовж межі Харківської та Луганської області. ЗСУ відбили наступ російських окупантів на Куп’янськ.