Зеленський розповів, скільки бійців ЗСУ гине на фронті щодня

Володимир Зеленський

Повномасштабна війна росії проти України

Українських військових загинуло вп’ятеро менше, ніж російських, зазначив президент

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що кожного дня на фронті гине близько 50 українських військових. При цьому він зазначив, що від початку повномасштабної війни українських військових загинуло вп’ятеро менше, ніж рашистських окупантів. Про це Зеленський сказав в програмі “Face а Zelensky”.

“У нас є оцінки втрат за добу, вони не є точними. Це близько 50 осіб на день. Але це не точні цифри, тому що ми не знаємо, скільки солдатів і цивільних осіб залишається на цій території. Загинуло в п’ять разів менше українських воїнів, ніж російських”, – заявив Зеленський.

При цьому президент пояснив, що з цифрами важливо бути обережними, адже йдеться про людські життя.

“Позиція наших військових – не називати точну кількість загиблих чи поранених українських військовослужбовців. Головне питання – це точні дані. У мене є дані, які я отримую і які мені надають. Ми маємо бути дуже обережними з цифрами, тому що мова йде про людські життя”, – додає президент України.

Нагадаємо, кількість загиблих українських військових після початку повномасштабного вторгнення російських окупантів обчислюється тисячами. 

Як повідомляв 5.UA, у Міноборони повідомили, що втрати Збройних сил України у війні з росією становлять понад 9 тис. осіб.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.