Обмін військовополоненими між Україною та РФ: стало відомо, хто брав участь у переговорах від Росії

У переговорному процесі щодо обміну військовополоненими між Україною та РФ, брали участь мільярдер Роман Абрамович від Росії та принц Саудівської Аравії Мохаммед бен Салман.

Про це з посиланням на три джерела, обізнаних у цьому питанні, повідомляє Bloomberg. Одна з таких зустрічей, яка призвела до звільнення українських героїв та іноземних бійців, відбулася наприкінці серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед звільнених з полону захисників України є свідки теракту в Оленівці

Представник Абрамовича не відповів на запит журналістів. Водночас пресслужба уряду Саудівської Аравії не одразу відповіла на запити щодо причетності до переговорів Абрамовича.

“Російський бізнесмен зустрічав звільнених британських військовополонених. Він дав їм iPhone, щоб ті могли зв’язатися з близькими”, повідомили журналісти.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на народного депутата, затриманого за держзраду, Віктора Медведчука.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого “засудили” до смертної кари в так званій ДНР.