Генштаб розповів, як Кремль розподіляє мобілізованих росіян

На першому етапі часткової мобілізації Росія планує доукомплектувати свої з’єднання і військові частини, що воюють в Україні.

Призов росіян відбудеться як найменше у два етапи, може бути більше. Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу.

“На першому етапі, імовірно протягом місяця-півтора, противник планує доукомплектувати до повного штату свої з’єднання і військові частини, що залучені до ведення бойових дій на території України”, розповів генерал.

Не виключено, що частина російських сил піде на доукомплектування прикордонної служби ФСБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ніхто не знає, що він робитиме завтра” Зеленський назвав Путіна брехуном

Найбільшу частину тих, хто підлягатиме мобілізації, становитимуть посадові особи сержантського ы рядового складу, а також молодші офіцери.

“Це категорія, яка найбільше понесла втрат у ворога”, сказав Громов.

“Не виключається, що протягом другого етапу противник продовжить виконувати свої заходи мобілізації, буде створена відповідна низка загальновійськових формувань оперативного і тактичного рівня, відповідний комплект підрозділів ракетних військ та артилерії”, заявив генерал.

Фахівців дефіцитних спеціальностей у противника на даний час немає, а їх підготовка буде займати тривалий час.

Тому ворог зосередив свою увагу на формуванні загальновійськових частин підрозділів, підрозділів ракетних військ та артилерії.

ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій, сказав генерал.

“Що 300 тисяч, що інші Україна переможе”, заявив Громов.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що “призвуть 300 тисяч резервістів”.

Вчора протести проти мобілізації відбулися у Москві, Санкт-Петербурзі і низці російських міст.

У республіці Дагестан місцеві жителі перекрили федеральну трасу.