Убив власну матір пострілом у потилицю, готував замах на Трюдо: зірку “Рівердейла” засудили до довічного

Канадський суд виніс вирок актору 24-річному Раяну Ґрентему, відомому за фільмами й серіалами “Рівердейл”, “Я зомбі” й “Імаджинаріум доктора Парнаса”.

Його засудили до довічного ув’язнення за вбивство власної матері. Про це повідомляє TMZ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Він не віддавав свій бронежилет і загинув не від кулі снайпера” мати загиблого Паші Лі розповіла правду про його смерть

Засідання у цій справі відбулося минулої середи, 21 вересня, у Верховному суді Британської Колумбії, Канада.

Злочин стався 31 березня 2020 року. Раян вистрелив матері 64-рійчній Барбарі Вейт у потилицю, коли вона грала вдома на фортепіано.

Після чого актор зняв відео з її тілом і вирушив у дорогу. Судячи із записів у його щоденнику, чоловік спершу збирався вбити прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, потім розглядав можливість влаштувати масову стрілянину у Ванкуверському університеті Саймона Фрейзера або на мосту Лайонс-Ґейт.

Однак зрештою він просто з’явився в поліцію і зізнався в убивстві.

Останні два з половиною роки Раян провів під вартою і проходив різні психологічні експертизи.

Згідно з умовами вироку, Ґрентем не матиме права на умовно-дострокове звільнення упродовж перших 14 років ув’язнення.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну вплинуло на українців. Винятком не стали й представники шоубізнесу.

Тепер пісні артистів звучать по-іншому. Замість кумедних і розважальних композицій знаменитості почали співати про жахіття війни, біль українців і піднесення бойового духу. Вони зізнавалися, що в їхній творчості переважатимуть українськомовні треки. Як війна вплинула на зірок, читайте в матеріалі.