Контрнаступ на Харківщині був унікальною операцією, але територію потрібно втримувати – Маляр

Контрнаступ у Харківській області був унікальною операцією для української армії.

Тепер ЗСУ мають утримати звільнені території, сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час брифінгу, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнений Куп’янськ масовано атакує РФ, є скалічені діти

Бої точаться на всій лінії фронту. У Харківській області тривають стабілізаційні заходи.

“Щодо наступальної операції загалом, то фактично на Харківщині відбулася унікальна операція для ЗСУ. Вперше саме наступально, тому що ЗСУ завжди доктринально стоять на позиції оборони. Але зараз ми вимушено в такій ситуації перебуваємо, і справді ця операція була успішною”, сказала Маляр.

Українці мають як належно оцінити успіх ЗСУ. Але головна перемога ще попереду.

“Сьогодні триває війна. Ще багато територій потребують звільнення, складні зіткнення з ворогом на лінії фронту. Тож ми маємо як належно оцінити цю перемогу”, підкреслила вона.

Українські воїни продовжують контрнаступ на сході України, де точаться запеклі бої. Збройним силам України вдалося прорвати оборону ворога на шляху до Лимана Донецької області. Такими є дані американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на 23 вересня.

Загальні бойові втрати росіян на ранок 23 вересня становлять 56 060 осіб. За добу лави “200-х” поповнили ще понад 550 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.