Українські військові влаштували під Ізюмом відстійники розбитої техніки окупантів. Фото

Відстійники розбитої техніки довелося влаштувати українським військовим під нещодавно звільненим Ізюмом на Харківщині.

ЗСУ набили стільки ворожих машин лише в цьому районі, що ремонтним бригадам доведеться довго працювати, щоб зняти всі вцілілі деталі, якими потім ремонтуватимуть українські танки, БМП, бронетранспортери. Про це повідомляє Генштаб у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники розповіли, як били ворога на Харківщині

“Тут здебільшого важка гусенична техніка, є й вантажівки. Це результат бойової роботи української артилерії і танкістів”, розповів поліцейський Дмитро.

Боєць ЗСУ розповів, що роблять із цією технікою.

“Знімаємо запчастини, які вціліли, для ремонту наших машин. Техніки вони позалишали чимало, роботи достатньо, вистачає й машин, які окупанти замінували. Усе, що ціле, рано чи пізно знадобиться. Ті ж мотори, колінвали чи радіатори. Часто після бою пробиті саме радіатори, то добре, коли є заміна. А є й така техніка, де, наприклад, лише зняті паливні трубки чи нема акумулятора, то таку техніку ми швидко запускаємо”, розповів воїн ЗСУ Анатолій.

Житель села Кам’янка, що під Ізюмом, каже, дивуватися кількості знищеної ворожої техніки не варто. Лише під його будинком стояло 15 гармат і кілька САУ окупантів, які втекли, а техніку залишили.

“Мій будинок на вулиці, якою завжди переміщалася російська техніка. З вечора ще було чути, що є рух, а зранку повна тиша. Ми кілька годин з острахом чекали, потім вийшли на вулицю, а там нікого немає, і все, як у фільмі “Оселя Зла” навкруги зброя, а людей не видно”, розповів місцевий житель Сергій.

Ізюм загарбники заблокували на початку березня. З 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста й авіаудари, вся інфраструктура міста знищена. З 2 квітня місто було повністю захоплене.

11 вересня офіцер 95-ї бригади Збройних сил України Юрій Кочевенко опублікував відео із центра Ізюма, де перебували українські бійці. Цим засвідчив звільнення міста.

Повернення Ізюма поклало край перспективі досягнення Російською Федерацією заявленої мети на Донбасі, вважають американські військові аналітики.