Особисто знімала прапори України – на Харківщині спіймали колаборантів

Двох жителів Куп’янська затримали за колабораціонізм.

Вони з ідейних переконань стали “поліцейськими”, повідомляє Служба безпеки України.

Арештували також віцемерку Вовчанська. Її раніше оголосили у розшук за звинуваченням у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомагав ворогу грабувати земляків: на Харківщині впіймали зрадника

“Усіх трьох зловмисників співробітники СБУ затримали у межах стабілізаційних заходів під час комплексного оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківщини”, йдеться у повідомленні.

36-річний і 31-річний мешканці Куп’янська після приходу окупантів самі пішли їм служити. Їх призначили на посади “виконуючими обов’язки поліцейського взводу патрульної служби”. Вони зокрема чинили репресії проти патріотів України.

Інша зрадниця – 67-річна перша заступниця Вовчанського міського голови. Вона добровільно допомагала загарбникам.

“Вона склала і передала представникам російсько-окупаційних військ списки учасників Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України, патріотично налаштованих громадян та активістів-членів проукраїнських організацій Вовчанська”, йдеться у повідомленні.

Зловмисниця передавала загарбникам будівельні матеріали для зведення укріплень. Агітувала місцевих мешканців підтримувати окупантів та особисто знімала прапори України з адміністративних будівель міста.

Зрадникам загрожує 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

На тимчасово захоплених територіях Харківської області, російські окупанти катували та допитували українців.

У Харківській області під час тимчасової окупації Ізюму загарбники тиснули на місцевих жителів, особливо на тих, хто має проукраїнську позицію. Зрозумівши, що люди опинилися у складній ситуації, окупанти змушували їх працювати за їжу.