Партія Путіна, російські військові й “ветерани Башкортостану”: як окупанти проводять “референдуми”

У захопленому Маріуполі окупанти планують “референдум” так званими комісіями, до яких увійдуть місцеві колаборанти, представники окупаційних адміністрацій і російські військові.

Загарбники обходитимуть будинки зі списками охочих отримати “гуманітарну допомогу”. Місцевим мешканцям заявлятимуть, що “назад дороги немає” і всім, хто брав “гуманітарку”, доведеться голосувати. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

У Маріуполі “штаб підготовки до референдуму” розгорнули в торговельному центрі.

Дію “штабу” повністю координують представники російської партії Володимира Путіна “Единая Россия”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не стати “виборцем” в окупантів жителів Херсонщини застерегли

Щоб уникнути ураження артилерією українських Сил оборони, усі центри підготовки до псевдореферендуму на окупованих територіях розміщуються в приміщеннях з великим зосередженням цивільного населення.

“Задля ідеолого-пропагандистського обробляння населення окупанти організовують низку заходів “військово-патріотичного виховання”, пише розвідка.

Головна цільова аудиторія місцева молодь, яка здебільшого не цікавиться російською ідеологією.

У місті Гола Пристань на Херсонщині відбувся “молодіжний форум” під лозунгом “Мы вместе с Россией”. Для участі в ньому залучили учнів середніх і старших класів.

У Маріуполі планує відкрити відділення всеросійська громадська організація ветеранів “Боевое братство”.

“Ветерани десантно-штурмових підрозділів республіки Башкортостан” звернулися до гауляйтера міста Костянтина Іващенка з проханням виділити приміщення для військово-патріотичного клубу “Юный десантник ратник” і дитячої навчально-тренувальної бази.

Представники російських окупаційних адміністрацій на територіях сходу й півдня України заявили про початок псевдореферендумів про “приєднання” до складу Російської Федерації.

У п’ятницю в Маріуполь в’їхали 27 військових вантажівок окупантів.

У Запорізькій області загарбники планують залучити до “референдуму” 1,5 тис. осіб.