Розвідка звернулася до колаборантів з попередженням

Головне управління розвідки знає про осіб, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованих територіях України

Списки колаборантів підготували на підставі інформації, здобутої оперативним шляхом. І від агентури в органах влади й силових структурах Росії, повідомляє ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До “референдуму” на Запоріжжі залучать 1,5 тис. осіб. СБУ ідентифікувала кожного

“На тимчасово окупованих територіях України деякі громадяни різною мірою співпрацюють з ворогом, беруть участь у роботі окупаційних адміністрацій, видають противнику українських патріотів, яких згодом арештовують, катують і вбивають”, ідеться в повідомленні.

Воєнна розвідка України попереджає, що кожного колаборанта притягнуть до відповідальності.

23 вересня так звані референдуми про приєднання до складу Російської Федерації розпочалися на чотирьох захоплених територіях України.

20 вересня російська окупаційна “влада” на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 2327 вересня так званих референдумів про приєднання до Росії.

На Херсонщині про “референдум” заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант з окупованої частини Запорізької області Євген Балицький.

21 вересня президент Росії Володимир Путін заяив, що його країна “підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини й Запорізької області” щодо проведення так званих референдумів.

Світова спільнота встигла відреагувати на такі наміри окупантів і заявила про невизнання результатів “голосування”.