Це вирішить не всі проблеми – у Пентагоні прокоментували російську мобілізацію

Оголошена в Росії мобілізація може вирішити проблему з нестачею особового складу в армії РФ.

Проте поки не зрозуміло, чи вирішить це проблеми “командування та управління, логістики, підтримки та морального духу” російських військ. Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

За його словами, якщо Росія не може командувати, утримувати та озброювати близько 100 тисяч військовослужбовців, які воюють в Україні, додавання до них ще 300 тисяч військових не покращить ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко розповів про мобілізацію в Білорусі

“Російські військові стикаються з деякими серйозними проблемами на місцях, і міжнародне співтовариство підтримуватиме Україну”, наголосив Райдер.

Він також зазначив, що оголошення про мобілізацію та планування фіктивних референдумів у захоплених регіонах України “не змінює оперативних фактів на місцях, які полягають у тому, що українці продовжуватимуть битися за свою країну”.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві та Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.

Кремль, ймовірно, зможе мобілізувати необхідну кількість рекрутів. Водночас моральний дух таких солдатів буде катастрофічно низький. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).