“Голосування” під дулами автоматів – як у Маріуполі проводять псевдореферендум

У захопленому росіянами Маріуполі виборчі дільниці для проведення псевдореферендуму розташовані в магазинах та кафе.

Але люди не поспішають на голосування, на дільницях порожньо. Про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Не видно в Маріуполі притаманних виборам умов волевиявлення на зразок кабінок.

“Ставиш відмітку під пильним наглядом людей з автоматами. Така вона російська демократія. Основним засобом примусу для голосування є поквартирний обхід. Комісія в складі двох людей з урною та бюлетенями та двоє автоматників. Стукають у двері, примушують сусідів витягувати людей до комісії. Примус, примус та примус. Фактично пропонують сказати “так” або “ні” прямо в дуло автомата”, зазначає Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намалюють будь-який вигідний результат Гайдай розповів, як на Луганщині проходить псевдореферендум

За його словами, особливо активно людей відловлюють по селах біля Маріуполя.

“Фактично “показовий” старт псевдореферендуму виглядає дуже провально, що не сюрприз. В терміновому порядку окупаційна влада заганяє під камери на ледь готові дільниці в приміщенні ЦНАП Центрального району, шкіл №4, 5, 41 “бюджетників” та інших колаборантів щоб хоч якось відзвітувати про “свято повернення додому”, пише Андрющенко.

Він радить маріупольцям та мешканцям Маріупольського району просто не відчиняти двері організаторам так званого “референдуму”.

“Зрозуміло, що за списками ваш підпис рано чи пізно поставлять за вас, але так ви щонайменш будете спати з чистою совістю”, зазначив Андрющенко.

У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області розпочався псевдореферендум про приєднання до Російської Федерації 23 вересня. У п’ятницю до міста в’їхали 27 військових вантажівок. Частина автомобілів навантажені. Вони рухаються в середину міста, зазначив радник міського голови Петро Андрющенко.

Представники російських окупаційних адміністрацій на територіях сходу та півдня України заявили про початок псевдореферендумів про приєднання до складу Російської Федерації. Розпочинаються так звані “референдуми” 23 вересня.