Біля Куп’янська росіяни пішли в наступ. ЗСУ зустріли їх вогнем – Синєгубов

Російські окупанти спробували піти в наступ в районі нещодавно звільненого Куп’янська на Харківщині.

Наступ не увінчався успіхом. Росіяни зазнали “суттєвих втрат” і відступили. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Telegram вранці 23 вересня.

“На лінії зіткнення тривають бойові дії. Віримо в Збройні сили України і продовжуємо працювати на перемогу”, написав він.

Минулої доби, 22 вересня, ворог продовжував терор мирного населення Харківщини. Обстрілював населені пункти прилеглі до лінії зіткнення та кордону з Росією. Масованої атаки зазнали Куп’янськ та Куп’янський район.

“В Куп’янську поранення отримали троє людей, в тому числі двоє дітей хлопчик і дівчинка по 7 років. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості. В Куп’янському районі поранення зазнали чотири людини”, уточнив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ прорвали оборону росіян на одному з напрямків: свіжа карта боїв від аналітиків ISW

В Харківському районі від дій росіян загинув 51-річний чоловік. Вдень ворог вкотре завдав ракетного удару по селищу Печеніги Чугуївського району. Ракета влучила в землю біля дамби Печенізького водосховища. Без постраждалих.

Жінка 67 років та 52-річний чоловік підірвалися на міні в Чугуївському районі. Обох госпіталізували з пораненнями.

“Вкотре закликаю усіх пам’ятати про високу мінну небезпеку та бути дуже обачними. Не торкайтеся підозрілих предметів та не пересувайтеся по місцях, що потенційно можуть бути заміновані”, наголосив голова ОВА.

Окупований росіянами Куп’янськ сили оборони почали звільняти два тижні тому. Після успішного захоплення низки населених пунктів у Харківській області 9 вересня американський Інститут вивчення війни (ISW) прогнозував визволення міста у найближчі 72 год.

Того ж дня Збройні сили України зруйнували важливий міст через річку Оскіл, який ділить Куп’янськ на західну й східну частини. Вранці 10 вересня ЗСУ дісталися міськради Куп’янська. Військові прибрали російський прапор з фасаду будівлі й встановили прапор України.