Як не стати “виборцем” в окупантів – жителів Херсонщини застерегли

Сьогодні, 23 вересня, російські окупанти можуть почати терор населення Херсонщини.

Вони будуть “наполегливо пропонувати” взяти участь у псевдореферендумі. Порадами, як не стати “виборцем” в окупантів, поділився перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

“Найкращий спосіб уникнути цього просто не відчиняти двері. У ці дні виламувати двері і вламуватись у житла вони не повинні це буде перебір навіть для орків”, написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили причетних колаборантів до підготовки псевдореферендуму в Херсоні

Якщо все ж відчинили двері окупантам, у жодному разі не беріть бюлетені і не заповнюйте їх.

“Найкращим вашим обґрунтуванням відмови буде “Я не хочу потім сидіти у в’язниці”. Це шоу жодних юридичних наслідків ні для України, ні для міжнародної спільноти не несе. Але у тих, хто взяв участь у референдумі, можуть бути потім юридичні проблеми”, наголосив Соболевський.

20 вересня російська окупаційна “влада” на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 23-27 вересня так званих референдумів про приєднання до Росії”.

На Херсонщині про “референдум” заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант з окупованої частини Запорізької області Євген Балицький.

21 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна “підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини і Запорізької області” щодо проведення так званих референдумів.