У Луганську росіяни хотіли завербувати на війну ув’язнених із СІЗО – Генштаб

Росія продовжує зазнавати суттєвих втрат, зокрема і серед керівного складу армії.

Так, біля Сватового на Луганщині було поранено командира 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії генерал-майора Цокова. Його евакуйовано 20 вересня. Про це повідомляє генеральний штаб Збройних Сил України.

З 19 по 20 вересня до військового шпиталю у Ростові-на-Дону доставлено 105 тіл загиблих російських військовослужбовців. Там готуються прийняти ще 200 тіл найближчим часом.

“Для поповнення втрат у живій силі противник продовжує примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях. Так, у Горлівці 19 вересня представники 1-го армійського корпусу затримали та забрали на військову службу десятьох чоловіків, не зважаючи ні на їхній вік, ні на стан здоров’я”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу Росія чотири рази вдарила ракетами по Україні – Генштаб

Із 18 по 20 вересня у Луганському СІЗО, представники російської приватної компанії безуспішно намагались завербувати ув’язнених.

Окупаційна влада Криму заявила, що основну кількість резервістів планується набрати із числа працівників приватних охоронних підприємств, які мають досвід військової служби. У Севастополі деякі фірми вже отримали вказівку підготувати списки усіх співробітників, які підпадають під вимоги.

Також відомо про достроковий випуск у Смоленську курсантів випускних курсів військової академії протиповітряної оборони збройних сил РФ імені маршала Василевського, та їх подальше розміщення на посади у військах.

У Москві на базі загальновійськового командного училища у період з 26 вересня по 24 жовтня російське військове керівництво планує провести збори з громадянами, які перебувають у запасі.

У тимчасово окупованому Криму по всіх населених пунктах, де компактно проживають кримські татари, проходять рейди. Представники окупаційної влади масово роздають повістки кримським татарам і відвозять їх у військкомати.

Чоловікам віком від 18 до 35 років потрібно негайно покинути тимчасово захоплені росіянами території. Виїжджати можна, зокрема, через Крим до Грузії. А потім повертатися на підконтрольну Україні територію. Про це 22 вересня у Telegram заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.