Пентагон: Путінська мобілізація не зможе вирішити проблеми російської армії

Мобілізація в Росії, яку оголосив президент Володимир Путін, наситить російські війська особовим складом, але не вирішить жодної з інших проблем російської армії.

Більш того, вона тільки їх додав, розповів прессекретар Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер на брифінгу, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров заявив, що в Чечні ніякої мобілізації не буде ЗМІ

Райдер зазначив, що як мінімум, у Росії піде досить багато часу на хоча б мінімальну підготовку, навчання та екіпіровку мобілізованих.

“Також важливо відзначити, що тоді як це для Росії з усіх боків може вирішити проблему нестачі живої сили, незрозуміло, чи може це вирішити питання командного складу, матеріально-тилового забезпечення, життєзабезпечення й, що важливо, бойового духу, який ми бачили на прикладі російських сил в Україні”, – сказав він.

Райдер додав, що росіяни намагаються впоратися з проблемами своєї армії. Однак, враховуючи все, що спостерігалося в російській армії в ході вторгнення в Україну, системні виклики стану ЗС РФ продовжать переслідувати росіян навіть після мобілізації.

21 вересня президент РФ Володимир Путін виступив перед населенням Росії та оголосив часткову мобілізацію. Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що “призовуть 300 тисяч резервістів”, проте російські ЗМІ пишуть, що секретний пункт в указі Путіна про мобілізацію передбачає призов мільйона осіб.

В той же день протести проти мобілізації пройшли в Москві, Санкт-Петербурзі і ряді російських міст. Були затримані. А 22 вересня протести перекинулися на інші федеральні суб’єкти РФ. Так, в Республіці Дагестан місцеві жителі перекрили федеральну трасу.

Президент Володимир Зеленський закликав росіян виходити на вулиці і протестувати. Він нагадав їм про 55 тисяч ліквідованих російських солдатів в Україні і пояснив, що протести для росіян – єдиний спосіб не потрапити на фронт і врятувати своє життя.