Починаючи з 24 лютого Україна повернула з полону понад 800 громадян – СБУ (Відео)

Обмін полоненими

Повномасштабна війна росії проти України

21 вересня відбувся 20-й такий обмін

Від початку повномасштабного російського вторгнення Україна в рамках обмінів полоненими змогла повернути з країни-агресорки 802 громадян. Про це повідомив в. о. голови СБУ Василь Малюк під час брифінгу 22 вересня.

“Це був 20-й обмін. Загалом з початку повномасштабного вторгнення вдалося звільнити 802 особи”, – заявив Малюк.

Зокрема, 200 осіб із 215-ти, які в рамках обміну повернулися додому 21 вересня, Україна поміняла на кума путіна Віктора Медведчука.

“Медведчук – це не просто кум путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ”, – сказав Василь Малюк.

Як повідомили в СБУ, обмін Медведчука на полонених українських захисників не перешкоджає подальшому судовому розгляду справ, де той фігурує, й ухваленню судових рішень, призначенню покарання та конфіскації арештованого майна.

Нагадаємо, обмін полоненими відбувся 21 вересня. Із 215 бранців, звільнених із російського полону, 200 обміняли на віктора медведчука, обвинуваченого в державна зраді, сприянні терористичній організації та розграбуванні національних цінностей.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.