В СБУ розповіли, які агентурні мережі РФ розкрили за “допомоги” Медведчука

Служба безпеки України плідно попрацювала над даними, які були отримані в ході розслідувань справ, пов’язаних з кумом Путіна, підозрюваним у державній зраді Віктором Медведчуком.

Завдяки інформації, отриманій безпосередньо від фігуранта, вдалося викрити та розгромити великі агентурні мережі росіян, розповів виконуючий обов’язки голови СБУ Василь Малюк на брифінгу.

Так, після отримання від Медведчука інформації щодо російських агентів СБУ розгромила агентурну мережу росіян в Одеській та Івано-Франківській областях. Агенти займалися збором інформації та передачею її в російські спецслужби, очолював їх агент з псевдонімом “Професор”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук потрібний ФСБ Буданов

У Києві був затриманий російський “кріт” – ним виявився чиновник з Кабінету міністрів. Керівник одного з відділів КМУ довго передавав противнику секретну інформацію. Чиновника вже засудили до 12 років за ґратами.

Також СБУ у Хмельницькій та Івано-Франківській областях розгромила агентурні групи російських пособників, які готували в цих регіонах перевороти та проголошення там псевдореспублік за зразком донбаських. У цій справі деякі фігуранти також вже сидять за ґратами.

Одним з найбільших досягнень СБУ стало запобігання встановленню російської “прослушки” в кулуарах Верховної Ради.

“Росія через свої спецслужби хотіла займатися збором інформації безпосередньо серед нардепів. СБУ цього не допустила” – зазначив Малюк

Раніше Малюк запевнив, що обмін Медведчука не буде перешкодою для продовження судових розглядів у його справах і призначення покарань, включаючи конфіскацію арештованого майна державного зрадника.

У Зеленського, коментуючи обмін полонених, відзначили велику важливість Медведчука для росіян. Інакше росіяни не погодилися б віддати двісті українських військовополонених за персону кума Путіна.