Названо російських “кротів”, викритих у справі Медведчука – СБУ

Служба безпеки України

Повномасштабна війна росії проти України

росія намагалася шпигувати, зокрема, й у Верховній Раді

Під час розслідувань справи Медведчука СБУ виявила чимало інформації про російські агентурні мережі та зрадників, відомо, що злочинці вже затримані. Деталі повідомив в. о. голови СБУ Василь Малюк, повідомляє пресслужба СБУ.

“Так, ми викрили агентурну мережу так званого “Професора”, яка діяла в Одеській та Івано-Франківській областях. Агенти займалися збором інформації і передачею її до російських спецслужб. Крім того, можемо згадати затримання “крота” – посадовця Кабінету Міністрів, керівника одного з відділів, який передавав ворогу інформацію, у тому числі секретну. До речі, відносно нього вже є вирок суду – він засуджений до 12 років позбавлення волі”, – зазначив очільник спецслужби.

Він також нагадав про викриття агентурної мережі, яка на території Хмельниччини та Івано-Франківщини не лише збирала інформацію, а й готувала все ддя створення там квазіреспублік. Окремі фігуранти вже притягнуті до відповідальності за ст.109 ККУ і ув’язнені, повідомив Малюк.

“Також ми попередили можливе встановлення спеціальних технічних засобів в кулуарах ВР. росія через своїх спецслужбістів хотіла займатися збором інформації безпосередньо серед нардепів. СБУ цього не допустила”, – наголосив в. о. голови СБУ.

Нагадаємо, як повідомили в СБУ, обмін Медведчука на полонених українських захисників не перешкоджає подальшому судовому розгляду справ, де фігурує кум путіна, й ухваленню судових рішень, призначенню покарання та конфіскації арештованого майна.

Обмін полоненими відбувся 21 вересня. Із 215 бранців, звільнених із російського полону, 200 обміняли на віктора медведчука, обвинуваченого в державна зраді, сприянні терористичній організації та розграбуванні національних цінностей.