“Це загроза і для інших країн”: у ГУР оцінили ядерні погрози путіна

путін

Повномасштабна війна росії проти України

Ядерний злочин росії зможе вплинути не лише на Україну

російській диктатор володимир путін всерйоз розглядає можливість ядерної війни – таку думку висловив заступник голови Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, пише УНІАН.

“Можливо, росія застосує ядерну зброю проти України. Вони намагатимуться зупинити нашу наступальну діяльність і знищити нашу державу”, – заявив він.

Скібіцький додав, що наслідки застосування ядерної зброї в такому разі відчують інші країни, зокрема Польща, Туреччина та Болгарія.

“Це загроза для інших країн. Вибух тактичної ядерної зброї матиме вплив не лише на Україну, а й на Чорноморський регіон. … Ми пам’ятаємо історію Чорнобиля. Можливо, ми матимемо ще одну катастрофу на нашій території, у Східній Європі”, – сказав Скібіцький.

Нагадаємо, у зверненні 21 вересня путін відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. За словами путіна, за окремими компонентами ядерна зброя росії більш сучасна, ніж у країн НАТО.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на погрози кремля. Він сказав, що не вірить, що росія може застосувати ядерну зброю проти нашої держави.

Нагадаємо, ще в липні аналітики Американського Інституту вивчення війни попереджали, що путін може використовувати ядерні погрози для стримування контрнаступу ЗСУ на тимчасово окуповані Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.